I Skåne fattar de sig på pendeltåg.

Alltså, jag kan inte annat än att bli förbaskad. SL:s förra ledning hade inte ett hum om vad jag snackade om, när jag ville ha komfort och säkerhet i de nya X60-vagnarna. De körde istället på i sitt gamla vanliga race. Detta innebar snålheten att begära ut inredning av Alstom, vilken gav oss passagerare intrycket av boskapstransport. För det är väl så passagerare skall vara i kollektivtrafik - packade sillar? Det är ju framförallt det som lockar över fler att inte köra bil, eller?

Nu visar det sig att Skånetrafikens nya X61 - som är en variant av X60, 32.7m kortare - förmodligen kommer ha alla de saker jag tyckte våra (nya) pendeltåg i SL's regi skulle ha, men idag saknar.


1: Breda säten, med armstöd. Man kommer alltså att slippa "sitta i knät" på sin medpassagerare bredvid.

2: Fler "in-line"-säten än "face-to-face"-säten. Alltså, mer benutrymme, och därmed inte speciellt mycket "benkrig".

3: Nackstöd. Inte bara bekvämt, utan en bra säkerhetsdetalj utifall olyckan är framme. Här var SL:s ursäkt att det skulle gå att se bättre genom tåget och att det är besvärligt att ha nackstöd för att personer är olika långa (!) Behöver jag påminna om olyckan i Märsta 2006-07-08, där flera passagerare fick whiplashskador?

4: Handikappanpassad toalett. Skönt att slippa hoppa av pendeltåget för att vänta en timme på nästa tåg, bara för att inte kissa på sig.


Sätesvariant 1 X61
Sätesvariant 2 X61
Faktablad X61 (pdf)
Artikel i Sydsvenskan om nya X61
Pressmeddelande från Alstom om nya X61


Skånetrafikens tågchef Claes Ulveryd vet verkligen vad kunderna vill ha för att åka kollektivt. SL's förra styrelse borde kontakta honom och lära sig hur det skall gå till. Hoppas nuvarande styrelse i SL också tar intryck av hans kunnande. Pendeltåg är regionaltåg, ofta med långa restider. Pendeltåg är inte tunnelbana, vilket beställarna av X60 tycktes tro.

Over'n'out

NAC

Not Another Community!

Alltså, inte nog med att man har blivit medlurad till Facebook nu, vilket jag mest är med på av praktiska skäl, just för att man blivit kassör i en förening och borde vara "anträffbar" där. Facebook - som en kär nära vän till mig skulle sagt - suger åsneballe. Verkligen. Inte bara för att jag är trött på nya communitys, utan för att hela upplägget, jajust, suger den där könsdelen på ett stönande, brölande, stånkande, frustande och grått fyrfota djur. Krånligare och ointressantare upplägg vet jag inte om man kan hitta nuförtiden, om man inte gräver bland M$ saker förstås.

Nå. Om det inte var nog, så förvånar det inte en att det tycks dyka upp minst ett nytt community i veckan, som man inte hört talas om. Mer eller mindre kända personer från ens MSN-lista har gett lösenordet till sin MSN till dessa communitys, och de har fått leta igenom kontaktlistan och funnit just mig som skall känna sig sååååå lyckligt lottad att få träffa nya personer.

Men hallåååååå?
Hur mycket tror folk att man orkar med egentligen, speciellt att träffa samma gamla vanliga folk på en ny plats? För det är just vad det är. Samma folk har en förmåga att regga sig på 4711 nya ställen och tro att de hittar nytt folk. Man kan inte annat än att sucka. Lika smart som kontaktsidor, ungefär... ... samma folk som hänger överallt. Ja, det kommer nytt folk också, men de brukar vara på ett ställe i en vecka, innan de har vett nog att hitta någon att träffa IRL. Och resten av oss loosers hänger kvar och fattar inte vad som hände. *S*

Jag skall be och få regga mig i det bästa communityt av de alla, verkligheten. Hoppas inte att samma folk hänger där också - må gudarna hjälpa mig annars! :D

Over'n'out

RSS 2.0