(s) förhalar infrastrukturen - igen!

Ni kanske inte minns det, Dennispaketet?

Dåvarande majoritet (m) och opposition (s) hade kommit överrens om att utveckla infrastrukturen i Stockholm. Vad hände sedan, efter (s) kom till makten? Jepp, 1997 satte sig (s) i knäet på miljörörelsen - vilkas motiv verkligen kan ifrågasätta med dagens trafikinfarkt.

Man tycker ju att någon borde lärt sig av historien?

Nu sätter sig återigen (s) i miljörörelsens knä - för att denna vill förhala infrastruktursatsningarna vad det gäller allt annat än kollektivtrafik. Är det någon mer än jag som börjar skönja ett mönster? Den så kallade miljörörelsen vill så gärna väl, men ser gärna bilar som något genomruttet som skall bekämpas till varje pris; oavsett om det betyder döden för de kollektivtrafiksatsningar de vill genomföra eller ej. Och trafikinfarkten i Stockholm kommer därmed inte att försvinna, vare sig genom satsningar på kollektivtrafik eller vägar.

Nu är framtiden åter oviss, på grund av att (s) hänger upp sig på teknikaliteter i finansering. Vad som skall byggas, hur och när, är de överrens om enligt Cederschöilds utredning. Man kan inte göra annat än att sucka. Och argumentet att det inte skulle satsas på kärnverksamheter kan man ju ifrågasätta, då (s) är experter på att inte prioritera dessa (läs mitt förra inlägg "politiktidioti").

Over'n'out

Nu är soc ute och snurrar igen - namninsamling

-: Upprop för Rebell-Robban och hans son :-

...
"
Rebellrobban är en av Stockholms profiler inom den fria musikvärlden. Vi möter honom som tunnelbanans psykolog vid Slussen där han numer är ett accepterat och omtyckt ansikte.

Rebellrobban har en son som är 6 år. Sonen är omhändertagen av socialtjänsten då Robban inte anses lämplig som vårdnadshavare. Sonen är placerad i fosterhem i en grannkommun till Stockholm och Robban får träffa honom sex gånger om året ? i bästa fall.

Villkoren för Robban är att han inte tar med sig någon på besöken, att han tillåter sig bli kontrollerad och iakttagen av tjänstemän när han umgås med sonen. Han får heller inte säga vad han till sin son?som att han längtar efter honom och vill att de en dag skall kunna bo tillsammans.

Den advokat som Robban haft hittills kan nu inte göra mer i fallet. Robban har inga pengar och nästa steg är ?Europadomstolen?.

Rebellrobban har aldrig använt droger, druckit alkohol eller levt kriminellt. Däremot är Rebellrobban en person som vägrar att inordna sig i systemets konventioner. Detta får socialtjänsten att säga att Rebellrobban inte kan tillgodose sonens speciella behov.

Rebellrobban säger inte nej till stöd och hjälp från samhället, men han vill ha den i sin lägenhet tillsammans med sonen.
"
...

Behöver man säga mer än att det normativa samhället försöker med att kontrollera sin fårskock att göra allt normativt - även om fåren råkar vara rosa eller cerise?

Over'n'Out

(S)mygpoliti(s)k propaganda i megaformat

Det är inte (s)å att man (s)er vilka (s)om (s)tyrt i Nynä(s)hamn de (s)ena(s)te hundra åren? ;)

(S)tad(s)hu(s)plat(s)en AKA Banantorget (i folkmun)

Over'n'out

RSS 2.0