Glatt förvånad

Var ute och promenixerade bakvägen förbi Lövhagen idag. När jag nådde fram till Strandvägen blev jag positivt överraskad. Den var faktiskt nyasfalterad! Nu har jag inte gått på den på närmare någon månad iofs, och jag visste att det var på gång, men inte såhär snabbt. Hoppas nu bara man slipper att den blir belyst, det skulle verkligen förstöra kvällsstämningen när man gick på den.

Dock så betvivlar jag att vår kära kommun har rättat till sina fina språkfel på skyltarna i hamnen. Eftersom de fina översättningarna inte blev publicerade på två kända "översättningsmissidor" så får ni de publicerade här.

image3
(Skylt i hamnen i Nynäshamn)

Ja, ni läste rätt. Man kan få riktningen till "Långt bort" från Nynäshamn. Men vi är väl lite "Far out", så man kanske inte skall ställa så stora krav?

Men
det är inte den enda fina översättningsmissen, om ni trodde det.

image4
(Skylt vid infarten till hamnen i Nynäsham)

Jajjamen, vi har utländska färjor här, bara så ni vet! Visserligen är det väl ett tag se'n Kockums lade av med tillverkning av civila färjor, men känns inte informationen lite väl redundant? Huvudsaken är väl att färjorna fungerar?

Fast det mest intressanta är hur kommunen tolkar vad cirkulationsplats är för något. Det finns en intressant variant i vår hamn här, precis utanför Gotlandsterminalen. Tyvärr inte något foto på den än, men jag får nog återkomma med det.

Over'n'out

Right

Då var det dags att kasta sig - nåja, med tanke på halsryggen så kanske inte - i säng. Den här veckan har varit lite upp och ner, fast egentligen inte mer än vanligt. Fullt av omplaneringar, men så är ju Robs liv. Måste ringa på måndag om blodtrycket, borde gå till läkare med det, innan mina inre organ får för sig att leka Allan ballan.

Just nu känner jag mig lite tom på ord, vilket är rätt ovanligt för mig. Skrivnerven kanske inte kliar tillräckligt mycket, men det ger sig nog så småningom.

Sålänge önskar jag er en god natt eller god morgon, vad som passar bäst närmast in. Tag vård, som man säger direkt översatt från engelska.

Over'n'out

Douglas Adams

image2

Poly is the shit

Har just haft en lång diskussion med en tjej om polyskap. Ja, för den som inte vet vad jag pratar om så är det polyamori. Hursomhelst kan man ju fundera över sitt eget och andras språkbruk, hur två enkla ord som "vill" och "föredrar" gör diskussionen helt märkligt långdragen, helt i onödan.

Det som gör mig mest trött är denna falskhet vårat samhälle har tvingat på oss. Mycket är genetiskt, men det här är jag övertygad om att det är prägling, från början till slut. Ja, alltså det här puttifnuttiga att det skall vara en man med en kvinna. Allra helst hetero då, naturligtvis. Vem sjutton skulle begränsa sig så med vänskap? Nej, vännen, du får inte ha någon annan vän än mig. Då blir jag både svart, gräddelin, rosa, turkos och cerise. Du får välja mellan vännen eller mig, du kan ju inte ha båda samtidigt, det förstår du väl.

Jaja, jag kan tänka mig att det var bra på den tiden då kondomer inte fanns, men hallå? Vi lever på tjugohundratalet, och inte på medeltiden. Jag säger inte att folk behöver knulla runt, men om de känner för det, vad ligger felet någonstans? Det är få som i slutändan blir mätt på att ha en massa engångsaffärer. Polyskap handlar oftast inte om det heller, även om det kan förekomma ett ONS vid vissa tillfällen. Polyskap handlar om att man faktiskt kan älska flera samtidigt, utan att för den skull överge någon partner.

Otrohet är ett annat laddat ord. Vad betyder "trogen" och "trofast" egentligen? Så enkelt som att man inte lämnar en person. Man är en vän trogen, man är även vän nummer två trogen. Varför fungerar det inte normativt i intima förhållanden? Svaret är enkelt, det är inpräglat i oss att det bara skall vara fel utan något som helst ifrågasättande. Det är dags att riva dessa förlegade fundament nu, en rest av ett samhälle som inte borde ha någon som helst inverkan på den tidsålder vi faktiskt lever i.

Till sist - mer kärlek till folket! :)

image1
Over'n'out

Vad sött

Ute på min promenad så går jag lungt och stilla. Mitt på gångstigen till miljonprogrammet så går jag förbi en liten kille - ~4 år - som tittar inte så lite skeptiskt på mig. Tänkte först säga hej, men när han passerat så hör jag ett litet - men kraftfullt - "hej". Rob är en uppfostrad man, så han vänder sig givetvis om och säger "hej" tillbaka.

Väldigt snart får jag reda på vad skepsisen beror på.

"Varför har du ett sådant där halsband på dig för"?

Rob's hjärna jobbar förtvivlat - och för fullt - under en mikrosekund innan han förstår att det är stödkragen som menas.

Den unga pojken höll med om att det inte var bra att bryta nacken iaf. "Då kan man ju dö". :)

Barn är för härliga!

Over'n'out

Jaha.

Då var det dags att krypa till kojs igen. Om några timmar lär jag bli väckt av min granne tvättstugan. Det är tur att man har en kudde som dämpar det värsta oljudet, men bas slår ju lätt igenom sådana också. Jag har iofs lite mig själv att skylla, borde ringt för flera månader se'n och sagt till värden att mr. Torkskåps lungor låter lite illa. Det kan vara bronkit. Hursomhelst har han fått för sig att luta sig mot just min sovrumsvägg när han har sina värsta rosselattacker. Eller så kanske det är gastrit? Det rumlar bra iaf. Nå, sålänge han inte får för sig att besöka mig i min säng så får man väl vara rätt glad.

Nå, är glad åt att sommaren äntligen är här. Nu regnar det visserligen, men det får det gärna göra om nätterna, bara det är häääärlig sol och grönska om dagarna. I söndags hade jag till och med premiär för att öppna på skinnjackan. Ja, så vadå? Jag har faktiskt inte några större perspirationsproblem. Faktum är att jag är rätt frusen av mig. Allt under 15 grader Celcius och näsan börjar rinna av kyla. Bäst mår jag i temperaturer runt 25-35 grader. Bara att dricka. Men 17 vad man pissar då.

Det var någon som diskuterade att de hade varit på picknick i helgen. Det är inte utan att man blir lite sugen att ta med sig en filt och sätta sig på Knappelskär, kasta några mackor och bara njuta av tillvaron. Frågan är bara vem som vill hänga med? :)

Nå, som sagt, kuddar är bra, och nu skall jag nog vila huvudet (ja, det ovanför axlarna) mot fröken Temp-Ur.

Over'n'out

:)

Då var det inom kort dags att lägga huvudet på lilla kudden - och resten av kroppen på madrassen - igen.

Ikväll - eller igårkväll om man skall vara exakt - fick man åter nys på hur otränad man är. Att stå fyra timmar på en konsert var inte vad min korsrygg tyckte om, men det löste ju sig så fort man började röra på sig. Drar mig till minnes mitt gamla jobb där praktikanterna var halvt "döda" efter första praktikdagen. Folk är inte vana att stå nuförtiden. Ihopvikt på två ställen tycks vara mer regel än undantag. Ja, sitta alltså.

Men jag skall inte klaga - jag hade en trevlig kväll och fick se en hel del artister live - helt gratis. Och de var ju inte sämre för det. Tyvärr tyckte jag att Martin Stenmarcks gitarrer var lite högt mixade i förhållande till honom själv - men jag är nog lite skadad av att vilja ha ljudbilden på mitt sätt.

Måste bara recitera Markoolio efter bästa förmåga, vilket gav mig kvällens största skratt:

Markoolio: - Hör ni där bak?
Publiken. - jjjaaa.
Markoolio: - Jag sa: HÖR NI DÄR BAK?
Publiken. - jjjaaaAAAAAA!
Markoolio: - Men alltså: HÖR NI DÄR BAK?
Publiken. - JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Markoolio: - Det var ju bra, men det var ett konstigt ställe att höra på.

Det är inte bara jag som har aspiga skämt! *ler*

Over'n'out

Oj...

... vad mycket fart det är ibland, man blir ju nästan fartblind. Men som en gammal Fårrd så känner man av farten och blir lätt trött.

Har avverkat en helg med fest - jag fyllde ju år i måndags. Primtal för att vara noggrann. Det om något är ju viktigt att fira. Ojämnare kan man ju knappast fylla.

En sak stör mig. Varför tycker folk att åldrar som 25, 35, 45 et.c. är jämnt? Det är ju för höga bövelen ojämt! Åldrar som 16, 32 och 64 är ju superjämt, men det är tydligen inte "mycket" att fira. *S*

Känner mig slö idag. Borde egentligen ta en promenix. Kliva in i duschen. Tvätta. Diska. Allt det där som man inte skall skjuta upp, men gör det ändå.

Och, M. Jättestort grattis på dig, du som fyller primtal idag. Jätteojämt primtal. Akta dig för trubadurer i trappen bara, man vet aldrig när de dyker upp! ;D

Over'n'out

Saker...

... och ting blir visst inte alltid som man tänkt sig. I denna mobiltelefonens era så får man närpå panik - och jag är inte något undantag - när man inte får tag på en person man bestämt träff med. Visst, det finns ju fördelar med mobiltelefoner, men jag tror att man har blivit mycket mer obeslutsam i hur och var man skall träffas i sina möten.

Som ikväll, t.ex. Jag försökte ringa (det blev snarare hetsringa) en god vän, för vi skulle ut och titta på ett band som spelade på en krog här. När jag inte fick tag på honom så vart det hemgång, och naturligtvis en missad konsert. That's life. Men förr, då hade det gått mycket smidigare, man hade bara bestämt tid och plats på ett tidigt stadium. Be there or be square, ungefär.

Och så det här med täckning. Jag är ibland lite av konspirationsteoretiker. Varför är det vissa sträckor i storstäderna  - inte ute på landsbygden alltså - där det i princip alltid är dålig täckning på mobiler, och en massa personer flyttar på sig? Den enda anledningen som jag ser är att mobiltelefonabbonemangleverantörerna (trettiosex bokstäver, det ni!) vill tjäna massa i uppkopplingsavgifter. Jag menar, någonstans måste de ju tjäna in på alla "gratisabbonemang".

För att inte tala om alla dessa handsfree. Iofs började det redan på 80-talet med de här urusla öronsnäckorna man skulle peta in. Jag menar, jag kan inte vara den enda som inte gillar den typen av hörlurar; för de alltid har en förmåga att ramla ut ur örat. Speciellt om man rör på sig, och det skall man väl kunna göra med en sådan telefon? Det heter ju faktiskt mobil-telefon. Och så massa krafs med lurar där man skall rama in hela örat med någon konstig plastgrej. Vad hände med de gamla hederliga lurarna med bygel över hjässan? Varför finns inte denna variant - med en mic på bom - till mobiltelefoner , så man kan känna sig som en normalt fungerande människa? Jag bara undrar. Säger som Sverker: "Skarevasåhär"?

Nä, nu skall jag till köket, där känner man sig som en människa. Tur att man inte börjat livnära sig på microvågsrätter iaf. "Riktig" mat ska'reva'!

Over'n'out

Oupps

Ibland undrar man hur människor monterar saker. Iaf hajar man till ordentligt när halva kornishen ramlar ner. Skönt nog var det inte mitt i natten, då hade jag säkert knäckt nacken eller något av rena förskräckelsen av ljudet. Nu sitter eländet uppe iaf. Fyra stycken 5.5x50mm skruv i bruna 8mm-pluggar borde få gardinerna att sitta där de skall - och inte ligga på golvet i en enda skum hög. Iofs tror jag att det var gardinernas sätt att tala om för mig att de behövdes tvättas. Dessutom så har rummet blivit ljusare se'n gardinerna blev kycklinggula istället för mörkmagenta.

Men är det här inte typiskt att det händer dagen efter man har dammsugit? Borrdamm över en del av skrivbordet och golvet vid fönstret ger nog svar på den frågan. Dessutom så undrar jag om jag skall orka ringa värden och påpeka sprickan i mitt innerfönster. Nåja, den gör ju iaf ingen skada än. Fixat med silvervävtejp.

Hög tid (varför är tiden hög?) att lägga sig i sängen och få lite skönhetssömn.

Over'n'out

Fasiken...

... vilket röj det har varit idag. Ja, alltså, jag har städat. Brasorna fick så att säga ta sig i brasan idag, har helt enkelt inte haft tid. Men någorlunda halvnöjd är jag iaf. Har för mycket pryttlar. Bord och möbler är hopplöst att sälja på blocket. Man ska kanske dock inte misströsta, ett försök till när jag väl har fått ordning på det jag skall sälja. :D

Påslakan måste vara en uppfinning av marquise de Sade. Finns det något värre tortyrredskap när man är nyduschad och vill lägga sig? Jag menar, är man inte svettig innan och har fått prestationsångest över att fodret inte har kommit ut i kanterna, hur mycket man än ryster på skiten, så vet jag inte vad som toppar det. Och när man väl har skakat nästan klart, så kan man ge sig 17 på att man tappar taget och innerfodret korvar sig till förbannelse. Börja om från början, börja om på nytt, varför skall man sörja, tider som flytt? *sjunger*

Nå, jag är iaf glad att äntligen maj är här, det stundar snart födelsedag, och så kanske man får lite mer värme. Växthuseffekten har ju sina fördelar ibland, men den är ju inte bra på lång sikt. Borde nog köpa ett kylanläggning och flytta till Saudi. Mums. Torr värme.

Nä, nu skall jag finputsa det sista, och så blir det till att dejta den härliga tempurkudden. Kram på äääär, som Farbror Barbro skulle sagt.

Over'n'out

RSS 2.0