Boomaessah

Japp, det är dags för bomässa här i Nynäshamn igen, så vi passar på att stänga av centrum lite. Ja, för trafik alltså.

image18

Nomadlägret som just nu har dykt upp verkar än så länge rätt obebott. Fast man får väl kanske lugna sig lite så att det blir mer bebott - det är ju trots allt bomässa? Vadå riktiga hus, de ser väl charmiga ut de där tälten? ;)

image19

Men annars är det väl bara att slå ihop klackarna och le åt att det faktiskt är inflyttning i kommunen. Hoppas det kommer en hel bunt höginkomsttagare bara - så det blir klirr i kommunkassan. :)

image20

Over'n'out

Politikidioti

Ja, och lite ekonomi.

Alltså, jag är inte emot nybyggnation och framåtanda, men när man inte får en sak att fungera i underhållet, hur tror man då att man skall kunna ha råd att sköta det nybyggda?

Som vanligt så prioriterar man saker som inte är helt genomtänkta, och här i Nynäshamn så har det blivit ett himla liv - framförallt från yrkestrafiken i hamnen - sedan den nya bryggan blivit till. Uppenbarligen så brister kommunledningen i att ta reda på fullständiga fakta hur en hamn sköts. Visst, den nya bryggan må locka turister - och det är inte fy skam, men hur blir det för de som behöver nyttotrafiken vintertid? Det hela slutar med flytt av sjötrafikbensinstation, oviss framtid för Sjöräddningssällskapet (som nyligen i samma veva flyttar in), samt underhåll av farleder vintertid.

Lite bilder för att illustrera:

image12
Nya bryggan



Och så lite bilder från underhållet av tidigare befintligt materiel:

image13
Trasigt rötet träskydd


image14
Lösa plankor, uppskruvade runddragna skruvar, rostiga infästningar för skyddsräcke, trasiga fjädrar


image15
Skyddsplåt som saknas (till höger hur det skall se ut)


image16
Totaldemolerad infästningsskruv för glidplåt - andra skruvar saknas, dessa har gått av


image17
Diverse mer eller mindre rostangripna kjedjor som väntar på att gå av och få landgångar och bryggor att komma på rejäl glid


Som ni säkert förstår så lär det inte dröja många år innan den nya fina bryggan ser ut som de gamla gör, vilket inte gagnar turismen alls. Kan man inte underhålla gammalt materiel så lär man ju knappast kunna underhålla nytt ordentligt heller?

Men vi talar även om en kommun som köper upp en villa med sjötomt för ungefär 15 miljoner. Allt detta för att göra en gångstig runt en udde - där idag finns en genare väg att gå - endast för folkhälsan. Gångstigen - med en lång träbrygga runt halva udden lär gå på minst lika mycket.

Vilka (s)om (s)tyr? Ja, det kan ni ju gi(s)(s)a? ;)

Over'n'out



Jahaja.

Då har man blivit dissad igen. Man blir bara så trött, fattar inte, måste vara en idiotmagnet. Eller tror de där tjejerna som man tänker dejta att man tycker det är skoj att åka sex mil tur och retur bara för att sitta och vänta på dem i en och en halv timme utan att de vare sig dyker upp, förklarar att det kan ta ett tag, att annat har hänt som kommit emellan eller whatever? Och framförallt ber om ursäkt?

Har stark känsla av att orden från en god vän om nätdejting stämmer så förbaskat bra:  "Folk som finns på kontaktsidor har någon form av problem" (ungefär så).

Ja, det finns undantag. Men de jag stött på hittills (som velat träffa en IRL) är runt 99% konstiga, eller idioter mot mig. Så är det bara. Ni andra vet vilka ni är och behöver inte ta åt er. :)

Over'n'out

Pust!

Jag vet - jag har varit extremt frånvarande här ett tag. Saker utanför datorns värld har tagit upp mycket av min tid, både roliga, och kanske så'na som man bör göra.

Det roliga som har hänt på sistone är att jag fått tillbaka lappen. Alltså nu tänker de flesta nog körkortet, men det är ju ännu "kuligare". Flygcertet nämligen. Efter en massa konstaterande att jag har fyra kotor som sitter fast med varandra i nacken - låt oss kalla det spontanfusion för krånglighetens skull - så är livet helt plötsligt mycket lättare. Hittills i år har jag iaf fått tre starter och någonting på en och en halv timme flygtid. "Måste" flyga mer. :P

Se'n har jag fått äran att för första gången få vara med på priden. Jag kastade mig handlöst in i olika seminarier, men var givetvis i Pride park också.

En liten summering av veckan:

Måndag: Föreläsning "BDSM ur ett sexualpolitiskt perspektiv". Det är svårt att förstå i dagens samhälle att det fortfarande klassas som sjukdom att vara sadist eller masochist i sängkammaren. Visst, masochisten kan (om det är fysisk lek) få blåmärken och annat, men det är ju under egen vilja. Vad många inte fattar är att det är den undergivna som har makten i ett rollspel. Och det är just vad det är, en lek, ett spel. "Intressant" är också att i England så kan "brottsoffret" bli åtalad för medhjälp till misshadel om det är frågan om en masochist som frivilligt gått med på en undergiven fysisk lek. Detta har också skett vid ett tillfälle, och då var det homosexuella män det var frågan om. Världen är sjuk. Vad som pågår i folks sängkammare - om båda är med på det - är upp till de som leker. Det är ju inte frågan om att man ger varandra livshotande skador eller mördar varandra, även om det kan gå (mycket) hårt till inom vissa kamrar.

Tisdag: Föreläsning "Du spelar som en kärring, din bög". En underbar föreläsare som tog upp homofobi och genusskapande inom föreningsidrotten, och fotbollen i synnerhet. Vad man iofs kunde räkna ut mellan raderna, men det gav lite nya vinklar och ideer. Skulle gärna försöka få föreläsaren att ställa upp i klubben i höst - förutsatt att min klubb har råd.

Onsdag: Pride park öppnar. Givetvis var man där och lyssnade på Glenn Hysén och Lena Adelsohn Liljeroth. Hängde på vännen min och hennes bekanta runt olika aktiviteter, bl.a. klättervägg och bågskytte. Efter de hade dragit vart det musikalörhängen, något jag givetvis uppskattar.

Torsdag: Heldagsseminarium med mitt "nyfunna" poly-gäng. Tyvärr missade jag första timmen på grund av att jag vaknade sent, men som de säger de som vet: "bättre sen än aldrig". :D Jag fann många sanningar jag redan visste, men det var ändå intressant att höra det från andra med mångårig "erfarenhet". Nya saker var lite det här med barn och sådant, men eftersom det inte varit aktuellt än för mig så har jag inte haft någon större fundering över det hela. Allt avslutades med poly-picknick utanför Pride park. Det enda som var synd var att jag hade fått så lite sömn på natten innan (3½h), så jag var nog inte på mitt allra socialaste humör. Men är man kvällsmänniska så är man. *S* Dagen avrundades med vänninnan och Schlagerkväll. 25 artister och ett förbaskat drag. Tror minst fem blev inkallade för att göra om sitt nummer - eller en del av numret. :) En del fina bilder vart det också. Måste börja lära mig att slå på ASR på min digikamera bara, när det mörknar på.

Fredag var jag mer på tältvandringssväng. Var rätt sen in till parken, och kollade lite på dragshow. Vandrade på en fotorunda över Årstabron, då jag kände för att filosofera lite mer än partaja ensam.

Och slutligen Lördag: Naturligtvis tog jag "det stora doppet" in i paraden, tillsammans med polygänget. Med en skräckblandad njutning av att vandra genom stan öppen med sin "läggning" påhejad av runt en halv miljon människor, har fortfarande inte gått in i hjärnan att det skett. Jag bara var tillsammans med mina nyfunna vänner, älskade alla deras unika personligheter, och jag ser fram emot att få träffa dem alla snart igen. Goa människor! :)

image11
Polygänget i paraden (Sorry vännen om jag har suddat till bilden din i bloggen min, men vad jag vet så säger PUL att man måste ha skriftligt undertecknat medgivande av varje person som nämns eller publiceras offentligt identifierbart. Och PUL-Strul vill jag ju inte ha. ;) )

"Tyvärr" så var jag "tvungen" att dra lite tidigare, då poolparty väntade hos en väninna i Hässelby. För en gångs skull var det lite damer med i bilden för min egen del, och jag fick god kontakt med två-tre av dem. Hoppas att träffa minst en av dem igen. ^^ Det "sjuka" var att jag var en av de få som hade förstått att det var poolparty, då jag tycktes vara den enda på kvällen som hade med sig badbyxor. *S*

Nu blir det en dejt med kudden, så får jag se vad morgondagen har att erbjuda.

Kram på äääääääääääääär allihop!

Over'n'out

RSS 2.0