Politikidioti

Ja, och lite ekonomi.

Alltså, jag är inte emot nybyggnation och framåtanda, men när man inte får en sak att fungera i underhållet, hur tror man då att man skall kunna ha råd att sköta det nybyggda?

Som vanligt så prioriterar man saker som inte är helt genomtänkta, och här i Nynäshamn så har det blivit ett himla liv - framförallt från yrkestrafiken i hamnen - sedan den nya bryggan blivit till. Uppenbarligen så brister kommunledningen i att ta reda på fullständiga fakta hur en hamn sköts. Visst, den nya bryggan må locka turister - och det är inte fy skam, men hur blir det för de som behöver nyttotrafiken vintertid? Det hela slutar med flytt av sjötrafikbensinstation, oviss framtid för Sjöräddningssällskapet (som nyligen i samma veva flyttar in), samt underhåll av farleder vintertid.

Lite bilder för att illustrera:

image12
Nya bryggan



Och så lite bilder från underhållet av tidigare befintligt materiel:

image13
Trasigt rötet träskydd


image14
Lösa plankor, uppskruvade runddragna skruvar, rostiga infästningar för skyddsräcke, trasiga fjädrar


image15
Skyddsplåt som saknas (till höger hur det skall se ut)


image16
Totaldemolerad infästningsskruv för glidplåt - andra skruvar saknas, dessa har gått av


image17
Diverse mer eller mindre rostangripna kjedjor som väntar på att gå av och få landgångar och bryggor att komma på rejäl glid


Som ni säkert förstår så lär det inte dröja många år innan den nya fina bryggan ser ut som de gamla gör, vilket inte gagnar turismen alls. Kan man inte underhålla gammalt materiel så lär man ju knappast kunna underhålla nytt ordentligt heller?

Men vi talar även om en kommun som köper upp en villa med sjötomt för ungefär 15 miljoner. Allt detta för att göra en gångstig runt en udde - där idag finns en genare väg att gå - endast för folkhälsan. Gångstigen - med en lång träbrygga runt halva udden lär gå på minst lika mycket.

Vilka (s)om (s)tyr? Ja, det kan ni ju gi(s)(s)a? ;)

Over'n'out



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0