(s) förhalar infrastrukturen - igen!

Ni kanske inte minns det, Dennispaketet?

Dåvarande majoritet (m) och opposition (s) hade kommit överrens om att utveckla infrastrukturen i Stockholm. Vad hände sedan, efter (s) kom till makten? Jepp, 1997 satte sig (s) i knäet på miljörörelsen - vilkas motiv verkligen kan ifrågasätta med dagens trafikinfarkt.

Man tycker ju att någon borde lärt sig av historien?

Nu sätter sig återigen (s) i miljörörelsens knä - för att denna vill förhala infrastruktursatsningarna vad det gäller allt annat än kollektivtrafik. Är det någon mer än jag som börjar skönja ett mönster? Den så kallade miljörörelsen vill så gärna väl, men ser gärna bilar som något genomruttet som skall bekämpas till varje pris; oavsett om det betyder döden för de kollektivtrafiksatsningar de vill genomföra eller ej. Och trafikinfarkten i Stockholm kommer därmed inte att försvinna, vare sig genom satsningar på kollektivtrafik eller vägar.

Nu är framtiden åter oviss, på grund av att (s) hänger upp sig på teknikaliteter i finansering. Vad som skall byggas, hur och när, är de överrens om enligt Cederschöilds utredning. Man kan inte göra annat än att sucka. Och argumentet att det inte skulle satsas på kärnverksamheter kan man ju ifrågasätta, då (s) är experter på att inte prioritera dessa (läs mitt förra inlägg "politiktidioti").

Over'n'out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0